Located in Woburn Sands, this new build dwelling seeks to better respond to its site and surroundings than that of the dated one and a half storey house and garage which it is to replace. The site lies within green belt so proposals require a sensitive response to planning policy.

Due to the level changes across this steeply sloping site, in particular the elevated garden level to the rear of the property, the dwelling will have an ‘upside down’ arrangement. Entering at ground level, an open tread staircase will lead up to the primary living accommodation at first floor level. The form of the building, with an opposing handing at ground floor level, has allowed for the creation of a carefully positioned terrace to the rear of the property, which will have a bridge connection to the garden. Ensuite bedrooms and utility spaces will be accommodated at ground floor level, which will open out on to a sunken garden/patio area. The design of the first floor and careful consideration given to the window positioning seeks to maximise the views out over Woburn Sands and the mature tree-lined gardens.

04-Dene Close-View 3-P4-HR copy
01-Dene Close-View 1-P4-HR copy
03-Dene Close-View 2-P3-HR copy
02-Dene Close-Interior-View 1-P3-HR copy

Related Projects: