Harpenden House, Hertfordshire

Conversions & Alterations

This significant extension and remodelling project sought to create a 50% increase to the existing building.

The traditional building exterior was maintained for the purposes of planning with the new additions built in brick to match with a simple clean linear aesthetic to blend seamlessly with the contemporary lines of the interior spaces.

The open plan family kitchen and living space is flooded with natural light from the rear garden aspect featuring full height glazing along the full length of the extension.

A carefully considered materials palette ensured a consistent methodology was carried through to all the internal spaces, whilst landscaping to the front and rear provided the finishing touches to bring the scheme together.

Harpenden House-Tye Architects-1215M_P2027
Harpenden House-Tye Architects-1215M_P2025
Harpenden House-Tye Architects-1215M_P2024
Harpenden House-Tye Architects-1215M_P2021
Harpenden House-Tye Architects-1215M_P2019
Harpenden House-Tye Architects-1215M_P2018
Harpenden House-Tye Architects-1215M_P2016
Harpenden House-Tye Architects-1215M_P2007
Harpenden House-Tye Architects-1215M_P2006

Related Projects: