Beechwood House, High Wycombe

One-Off Houses | Residential Architects

Located on a quiet cul-de-sac road to the west of Marlow, this replacement dwelling in a green belt location implied high levels of sensitivity to the design and planning process. The generous plot has mature pine and Wellingtonia trees to the north side, with views through to the open countryside beyond. The house is evocative of the hills behind mimicking the lines with its angled roofline. The floating cantilevered first floor sits majestically over the strong base and enclosure of the ground floor.

The site also contains a pool and changing area adjacent to the green belt and away from the mature trees, creating a private tranquillity surrounded by AONB countryside.

With 5 bedrooms, 3 ensuites and large open plan living and workspaces the house maximises on the external spaces that surround the site.

009.052 beechwood website sizecopy

Related Projects: